nyheter

 nu lite nyheter tycker jag!

På mässan fick man en bra dos med höstens trender och höstens färger. Man kan verkligen få en känsla av naturens vackra höst färger i produktera och som man “skall” ha hemma.

och dessa färger mörka och råa färger var det mest utav:

kulorer_55d9ae86ddf2b35d75b16560_57c00e1f2a6b223300ebdb9d

bild: Trendenser.se

Och även en hel del förläsningar om hållbarhet och miljötänk. Något som vi verkligen behöver tänka på. Inte bara övrigt runt omkring oss men även hur vi expanderar och slösar på våra resurser och tänka till med det här med “köp-och-släng-metoden” bättre att kolla in lite extra va produkter kommer ifrån och vad det är gjort utav. Frida Trendense.se hade självklart en mycket intressant föreläsning om just miljö och expandering på Formex. så in på hennes blogg för att läsa mer om hennes olika projekt och vad mer man kan göra för vår miljö.

lohas_frida_ramstedt_57c010a7e087c36620b1940b

När jag var på Grand Realations i Stockholm och fika och fick jag ju ta del utav massor med nyheter, dem produkter som jag fastna mest för var ju självklart lampor. Jag visade er en lampa i förra inlägget och nu visar jag er även denna läckra skrivbordslampa som jag också fastna för, ifrån NORTHERN LIGHTING BUDDY  designad utav Mads Sætter-Lassen. Jätte smart att ha en produkt med 2-i-1 funktion.

1_-Buddy_Green_landscape-High-res_Photo_Chris-Tonnesen

Veckan efter Formex så var det Norges tur med inredningsmässa, Men den var jag inte på, kanske nästa gång. Där dem hade tävlingar för designer och producenter och gissa om jag blev glad när jag fick nys om att Fogia vann med deras två av mina favorit möbler.

Årets möbel 2016 av Bo Bedre Norge blev favoritfåtöljen Bollo designad av: ANDREAS ENGESVIK

bolognese-start

och självklart TIKI soffan vann Läsarnas pris 2016, även den designad av ANDREAS ENGESVIK

ETT STORT GRATTIS! till Fogia och till Andreas som har lyckas skapa sådana vackra möbler så man blir helt tagen.

fogia141208_087-2-webb

Det har släppts ett nytt nummer av Kinfolk home issue no.21 som man måste komma över

K_21-Wholesale_Gradient-693x496

Och det franska märket (som jag även fick skåda hos Grand Realtions) Petite Friture har lanserat ut en ny service SUCCESSION som formgivits utav svenska designduon Färg & Blanche, jätte fint och man vill verkligen ha en sådan fin skål här hemma.

petit_friture2_57cc36f22a6b220a411b3ebd

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *